Tak Apa Panas Dunia Hanya Sementara. Bila Liyana Jasmay Akui Hijab Styling Kurang Sesuai Dihujani Pelbagai Reaksi

Kenyataan Liyana Jasmay mengenai cuaca panas Khatulistiwa di Malaysia kurang sesuai untuk ‘hijab styling’ bagi wanita disini menjadi perhatian netizen.

Ia tercetus apabila Liyana menerusi akaun Instagram miliknya memberitahu dalam foto yang dikongsi, dia masih boleh tersenyum walapun sedang menahan panas memakai jaket di siang hari.

Menurut Liyana ‘hijab styling’ lebih lawa jika memakai baju berlapis tapi kurang sesuai untuk pakai di Malaysia dengan cuaca yang sangat panas.

Liyana kemudian bertanya adakah pengikutnya setuju jika dia katakan wanita berhijab akan lebih bebas berfesyen jija berada di negara empat musim.

Menerusi entri tersebut Liyana berkongsi fotonya berjaket bersama dengan suaminya.

Antara komen-koment Netizen:

happybabyme Sy fhm maksud liyana kat sini. Bukan dia maksudkan bila panas boleh bukak2. Tp xdpt la nk overlayer sangat dkt msia. Selalu je nak kecam. Tp xnak faham mksud secara meluas. Hmmm

happybabyme @erynsvza betul2 ada org yg x berpeluh dia xfaham. Kalau yg jenus berpeloh mmg lencun peloh

princess.miyrul @erynsvza setuju sampai kadang jelous dgn org laki sbb boleh pakai shirt lengkap pendek cotton pulak tu

norfarhanghazali Klu summer berlecak jugak ketiak tu….

lovefateclothing La ingatkan gambar kat overseas 😂😂 Hehe kalau jaket panas sgt boleh try kimono jaket 👘 kami 😉 nipis, tak panas ✌🏼


“Senyum walaupun panas. Siap pakai jacket lagi. Hijab styling sebenarnya lawa bila kita baju layers tapi Malaysia sangat panas.

“So mampu dress and jacket je. Itupun dah peluh bagai nak gilaaa!! ( reality of life di negara khatulistiwa)

“ If only 4 musim, sure dah stylo dah hijab girls kat malaysia ni! Siapa sokong angkat tangan!,” tulisnya

Rata-rata bersetuju dengan pendapat Liyana kerana memahami keadaan situasi yang dimaksudkan.

Namun terdapat jyga netizen yang kurang bersetuju kerana mereka berpendapat jika di berada di musim sejuk lain pula cabarannya.

Sumber: Astro Gempak

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*