Pelajar Hisap Rokok Dalam Kelas

Video Penuh Diakhir Artikel

Baru-baru ini, sebuah video tentang kelakuan seorang pelajar di sekolah telah menjadi viral di media sosial. Video tersebut menunjukkan beberapa belajar bertindak menghisap rokok semasa di dalam bilik darjah ketika guru sedang mengajar.

Video tersebut telah mengundang kecaman daripada netizen kerana rata-rata menganggap perbuatan murid tersebut agak keterlaluan dan biadap.

Biadap dan tidak bermoral
Video tersebut menunjukkan pelajar terbabit tidak mengendahkan guru yang sedang mengajar di hadapan sebaliknya berseronok di belakang bilik darjah sambil menghisap rokok. [Nangtime.com] Namun, video yang telah mendapat retweet lebih 17,000 kali itu dipercayai berlaku di sebuah sekolah di Singapura.

€˜Kalau Cikgu Marah Cikgu Kena Maki€“ Pelajar Hisap Rokok Dalam Kelas, Netizen Marah Pelajar Ini Bersikap Biadap

Diharap pihak berkuasa dan sekolah dapat menjalankan siasatan terhadap isu ini supaya perkara seperti ini tidak akan terjadi lagi pada masa akan datang. Ini bertujuan untuk mendidik pelajar menghormati sekolah sebagai sebuah institusi ilmu.

‘Kalau Cikgu Marah Cikgu Kena Maki’ – Pelajar Hisap Rokok Dalam Kelas, Netizen Marah Pelajar Ini Bersikap Biadap

Meskipun video ini dikatakan berlaku di Singapura, tak salah rasanya kalau kita jadikan sebagai peringatan untuk melahirkan lebih ramai lagi manusia yang berguna di kemudian hari.

Selain tindakan merokok didalam kelas, Semakin ramai pelajar yang bertindak biadap pada masa sekarang sehingga ada yang sanggup membahayakan nyawa orang lain. Semoga dijauhkan.

Sumber : Nang Time via the express viral

VIDEO

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*