Mat Sabu Tak Kenal Ramai Artis Baru Tapi Sorang ni Je Dia Biasa Dengar

Kementerian Pertahanan masih belum mempunyai sebarang ketetapan berkenaan cadangan memasukkan perjuangan komunis dalam buku teks sejarah di sekolah.

Menteri Pertahanan Mohamad Sabu ketika mengulas perkara tersebut menegaskan beliau tidak tahu tentang hal itu, namun katanya perjuangan komunis sukar diterima untuk dimasukkan ke dalam buku teks sekolah.

Kalau perjuangan rakyat untuk capai kemerdekaan itu soal lainlah. Sesetengah orang kalau dulu sebelum merdeka, perjuangan rakyat pun dicop sebagai perjuangan komunis.

Tetapi, kalau perjuangan rakyat contohnya oleh Dr Burhanuddin al-Helmy, Ibrahim Yaacob, Pak Sako dan sebagainya, merekalah perjuangan rakyat.

Saya tidak rasa mereka ini anuti perjuangan komunis. Itu yang kita kena bezakan antara perjuangan rakyat dan perjuangan komunis,” katanya.

Semalam, aktivis Fadiah Nadwa Fikri menggesa kerajaan untuk menilai semula buku teks sejarah dan memasukkan fakta mengenai perjuangan kemerdekaan oleh golongan berhaluan kiri termasuk Parti Komunis Malaya (PKM).

Menurutnya, perjuangan puak berhaluan kiri tersebut merupakan fakta yang tidak dimasukkan dalam buku teks sedia ada.

Katanya, golongan kiri turut sama berjuang untuk kemerdekaan negara.

Bercakap dalam forum “Perlukah menulis semula buku sejarah?” Fadiah Nadwa berkata fakta tersebut perlu dimasukkan ke dalam buku teks sejarah bagi memberikan kefahaman kepada pelajar dan masyarakat mengenai Malaysia sebagai sebuah negara. Kredit: Sembang Tular

Soalan Yang Buat Ramai Tergelak Dalam Konti Hot FM
Ketika YB Mat Sabu sedang seronok cerita pengalaman beliau ketika waktu muda dan masuk topik pasal hiburan beliau mengatakan zaman sekarang dia tidak kenal artis kerana dia sibuk dengan arena politik.

Tiba tiba Syuk Hot FM menyampuk dan tanya satu soalan kepada Mat Sabu.

” Aiman Tino Kenal Tak YB?”

Lihat video dibawah untuk jawapan Mat Sabu

Video Penuh Temubual Mat Sabu Di Hot FM

By: Buletin Netizen

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*