Cantiknya Tengku Amalin Aishah iaitu Adik Bongsu YDP Agong

Masyallah ! Cantiknya ” Tengku Amalin Aishah – Adik Bongsu YDP Agong..

Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Cantik betul Tengku Amalin Aishah tidak kira secara luar atau pun sikap dalaman. Tidak ada keraguan bahawa terdapat nilai yang besar yang diberikan kepada kecantikan luar. Bagi sesetengah cara mereka kelihatan secara fizikal adalah ungkapan dan perayaan kecantikan dalaman mereka, tetapi selalunya orang-orang yang secara fizikalnya menarik secara emosi tidak menarik. Untuk menjadi cantik di dalam dan luar, seseorang mesti mempunyai lebih daripada satu shell cantik.

Tidak ada yang lebih menarik kepada orang lain daripada berada di hadapan orang yang penyayang. Apabila anda mencintai diri anda, anda mempunyai cinta yang tidak berkesudahan untuk diberikan. Kerana anda suka adalah kata kerja dan ia mengekspresikan dirinya melalui kebaikan hati, sentuhan, senyuman anda dan rasa kegembiraan batin dan vitalitas. Anda mesra terhadap orang lain dan baik kepada diri sendiri. Tidak ada apa-apa yang anda tidak akan lakukan untuk membantu dan pendekatan penyayang ini diambil ke dalam setiap bidang kehidupan anda dari kerjaya menjadi keibubapaan.

Apa-apa pun, info di atas adalah sekadar kongsi maklumat. Sekarang mari kita tonton video di bawah. Masyallah ! Cantiknya ” Tengku Amalin Aishah – Adik Bongsu YDP Agong.. Saksikan

Sila tonton video:

Gambar Perkahwinan Diraja Tengku Amalin A’ishah Putri & Pengiran Muda Abdul Qawi

Rasanya belum terlambat lagi untuk Budiey ucapkan sekalung tahniah dan selamat pengantin baru kepada pasangan Di Raja YAM Tengku Amalin A’ishah Putri (29 Tahun) dan YAM Pengiran Muda Abdul Qawi (39 Tahun) di atas perkahwinan baginda.

Pasangan Diraja yang sama cantik sama lawa ini telah selamat diijabkabul pada 27 Jun 2013 yang lalu di Istana Mahkota Kubang Kerian, Kota Bahru, Kelantan

Majlis akad nikah telah diadakan di Istana Mahkota, Kubang Kerian jam 8.45 malam, 27 Jun lalu, manakala majlis persandingan pula disempurnakan pada keesokan harinya, 28 Jun 2013 di Istana Negeri. Difahamkan lebih 1,000 tetamu dari dalam dan luar negara telah hadir pada majlis persandingan yang penuh adat istiadat itu. Pasangan pengantin juga dijangka akan turut menghadiri majlis istiadat bersanding di Balai Penghadapan, Bukit Kayangan, Brunei, pada 6 Julai ini dan majlis istiadat doa kesyukuran pada 7 Julai ini.

Yang Amat Mulia Tengku Amalin Aisyah Putri Bt Sultan Ismail Petra diputerikan pada 26 Jun 1984 di Kota Bharu, Kelantan. Yang Amat Mulia Tengku Amalin merupakan puteri bongsu kepada Mantan Sultan Kelantan, Sultan Ismail Petra Ibni Almarhum Sultan Yahya Petra dan Yang Maha Mulia Raja Perempuan Kelantan, Tengku Anis Bt Almarhum Tengku Abdul Hamid. Manakala Pengiran Muda Abdul Qawi adalah anakanda sulung daripada 10 beradik kepada Pengiran Muda Mohamed Bolkiah, iaitu adinda Sultan Hasanal Bolkiah.

Y.A.M Tengku Amalin mendapat pendidikan awal di Sekolah Kebangsaan Raja Perempuan Zainab II, seterusnya beliau menyambung pelajaran di Sekolah Menengah Agama (SMA) Naim Lilbanat. Y.A.M Tengku Amalin mendapat pendidikan tinggi di Universiti Islam Antabangsa Malaysia (UIAM) dalam bidang undang-undang. Seterusnya melanjutkan pengajian peringkat sarjana undang-undang di Universiti Melbourne, Australia.

Selepas menamatkan pengajiannya di Universiti Islam Antarabangsa, Kuala Lumpur, Tengku Amalin telah menjawat jawatan Majistret di Mahkamah Majistret Kota Bharu, Kelantan. Yang Amat Mulia Tengku pernah berpindah ke Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur dan menjawat jawatan sebagai Penolong Kanan Pendaftar.

Dianugerahkan Darjah Kebesaran tertinggi Kelantan iaitu Darjah Kerabat Al-Yunussi (DK) cukup membuatkan kita berasa bangga kepada beliau. Dalam usia begitu muda sudah mendapat tempat di dalam Istana Kelantan dan menjadikannya sebagai salah seorang puteri raja yang amat berpengaruh. Jika dilihat ramai, hubungan Keluarga diraja Kelantan dan Johor amat erat dan ini ditambah lagi Yang Amat Mulia Tengku Amalin menjadi kerabat damping dengan Paduka Puteri Sultan Johor.

Y.A.M Tengku Amalia bertunang dengan Pengiran Muda Abdul Qawi pada April lalu di Istana Negeri dengan berbalas hantaran 11 dulang di pihak lelaki dan 13 dulang di pihak perempuan. Rombongan diraja Brunei yang diketuai Pengiran Muda Mohamed Bolkiah dikatakan tiba di Kota Bharu, Isnin lalu untuk menghadiri majlis akad nikah dan majlis persandingan.

Cantik dan ayu YAM Tengku Amalin. Semoga perkahwinan baginda berkekalan hingga akhir hayat. Sekali lagi tahniah Budiey ucapkan.

Tengku Amalin Aishah Putri mengenakan busana pengantin rekaan khas dari pereka terkenal Radzuan Radziwill. Kemasan busana yang sangat kemas, sentuhan potongan yang sangat teliti, nampak cantik dan sepadan dengan wajahnya yang jelita. Pereka ternama ini turut berkongsi gambar sekitar majlis berlangsung. Sangat meriah.

Gambar Perkahwinan Diraja Tengku Amalin A’ishah Putri & Pengiran Muda Abdul Qawi

  

Sumber – dharian & Budiey via beritahangat

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*