Budak Ini Dijumpai Sakiit Dan Dibuang IbuBapanya Sehingga Kurus Kering Tapi Siapa Sangka Hope Kini Mampu Tersenyum Pada Hari Pertama Ke Sekolah

Nigeria: Mungkin ramai pernah terbaca kisah penemuan seorang budak lelaki dua tahun yang ditinggalkan oleh ibu bapanya dalam keadaan kelaparan setahun lalu.


Memetik laporan Dailymail, dia dibuang oleh keluarganya selepas ibu dan bapanya menyangka dia adalah seorang ahli sihir dan ditemui di jalanan oleh seorang aktivis kemanusiaan, Anja Ringgren Loven, warganegara Denmark yang tinggal di Afrika, pada Januari 2016.


Dia telah ditemui dalam keadaan kurus kering, berb0gel dan perutnya penuh dengan cacing selepas ditinggalkan.Kini segalanya telah berubah, sinar baharu yang munculk selepas dijumpai, kanak-kanak berkenaan yang dinamakan Hope kini hidup sihat dan sudah berisi, beliau kini telah menghadiri hari pertamanya di sekolah.

Setelah genap setahun, baru-baru ini Loven memuat naik gambar-gambar semasa menemui Hope ke laman Fcebooknya di mana keadaan sebelum dan selepas dia memegang botol air dan memberi kanak-kanak itu minum.


Dalam proses untuk memulihkan Hope, Loven telah mengambil masa kira-kira lapan bulan di mana semasa menemuinya, beliau telah membawanya ke hospital untuk mendapatkan rawatan dimana dia telah diberikan ubat cacing untuk membuang cacing dalam perut dan menjalani pemindahan darrah setiap hari bagi menambah lebih banyak sel darah merah dalam badannya.


Beberapa hari kemudian, Loven telah memuatnaik sebuah status di mana dia meminta bantuan orang ramai kerana kos merawat Hope terlalu tinggi, apa yang mengejutkan dia telah menerima sumbangan kira-kira satu juta dolar hasil sumbangan orang ramai dari seluruh dunia.


Kini Hope sudah mampu mengukir senyuman di mana Loven sering memuatnaik gambar dan video terbaru Hope di laman Fcebooknya.
Jika anda suka dengan kisah ini. Sila berikan sokongan dengan KONGSI bersama rakan anda supaya kami dapat terus berusaha menyediakan kandungan berkualiti buat tatapan komuniti semua. Ribuan Terima Kasih.

sumber : lobakputih.com via Newscoviral

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Talam Keladi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*