10 Tahun Tunggu Zuriat, Nurse Men!nggaI AkibatC0vid Lepas Lahirkan Anak

Seperti yang dilap0rkan oleh Ketua Pengarah Kesihatan, Dr Noor Hisham Abdullah, kem4tian dikalangan ibu hamil dilihat semakin meningkat sejak Januari tahun ini dan sejak akhir-akhir ini, seperti setiap hari kita baca berita mengenai perkara ini.

Seperti baru-baru ini, seorang jururawat yang juga merupakan fr0ntliner turut menjadi mngsa w@bak C0vid-19 apabila dia men!nggal selepas melahirkan anak sulungnya..

10 tahun tunggu zuriat.

Apa yang menghibakan bila anak yang terpksa dilahirkan menerusi pemb3dahan di usia kandungan baru 26 minggu itu merupakan penantian selama 10 tahun buat arw4h Norfaizah Mohamed dan suaminya.

Menurut Harian Metro, Norfaizah telah menghembuskan nafasnya yang terakhir pada 3.02 pagi pada 14 Ogos 2021 lalu selepas dia melahirnya anak sulungnya itu.

Dapat jngkitan dari pes4kit.

Difahamkan, jururawat ini telah mendapat jngkitan C0vid-19 kategori 5 dari pes4kit yang dirawatnya.

Pengarah Jabatan Kesihatan Negeri Kelantan, Datuk Dr Zaini Hussin telah pun mengesahkan kem4tian Norfaizah adalah ak!bat C0vid-19 dan mengatakan arw4h yang bertugas di H0spital Gua Musang itu merupakan seorang petugas yang berdedikasi.

Jen4zah wanita itu dikebvmikan di Kampung Lembaga, dekat Gua Musang.”

 

Manakala b4yi sulung yang dilahirkannya itu kini ditempatkan di unit rawatan lntensif neonatal (NICU) bagi mendapatkan rawatan lanjut.

Sumber LM